ΕΕΦΙΕ

Η Επιστημονική Εταιρεία Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας (Ε.Ε.Φ.Ι.Ε.) ιδρύθηκε το 1993 και αποτελεί μια αστική μη Κερδοσκοπική, μη Κυβερνητική Εταιρεία. Διαθέτει 7 Παραρτήματα, 1 σε κάθε Ιατρικό Τμήμα Ελληνικού Πανεπιστημίου (Αθήνα, Αλεξανδρούπολη, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Κρήτη, Λάρισα, Πάτρα) και στελεχώνεται με πάνω από 4.000 εγγεγραμμένα μέλη.

Σκοπός της αποτελεί η επιστημονική ενεργοποίηση των φοιτητών Ιατρικής και συναφών Σχολών Επιστημών Υγείας και η ενασχόλησή τους με θέματα εκπαιδευτικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος. Παράλληλα, μέσα από τις ποικίλες δράσεις της Ε.Ε.Φ.Ι.Ε. ενισχύεται η παραγωγή έργου επιστημονικής και ανθρωπιστικής φύσης με άξονα την ανιδιοτελή προσφορά των φοιτητών.

Στην πολυετή πορεία της έχει αναπτύξει σταθερές συνεργασίες με πληθώρα επιστημονικών σωματείων, ακαδημαϊκών και μη φορέων και ομίλων και με τη στήριξη των χορηγών, συνεργατών και υποστηρικτών της έχει καταφέρει και συνεχίζει πληθώρα δράσεων πανελλήνιας εμβέλειας, όπως το ΕΣΦΙΕ (Επιστημονικό Συνέδριο Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδος), η Ιατρική Απόβαση (Ενίσχυση Μονάδων Υγείας της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σε περισσότερους από 60 προορισμούς ανά την Ελλάδα), το ΕΚΥΒΕ (Ενίσχυση ΚΥ Βορείου Ελλάδος), το ABCS3 (Applied Clinical Seminar with Scenarios for Students – Θεσσαλονίκη), το Κλινικό Σεμινάριο Εσωτερικής Παθολογίας (CCIMS – Πάτρα), το ECS (Emergency Cases School – Αλεξανδρούπολη) και άλλα πολλά. Αυτές οι δράσεις έχουν διευρύνει το πεδίο δραστηριοποίησης της ΕΕΦΙΕ, την έχουν φέρει σε επαφή με επιστημονικές φοιτητικές ομάδες άλλων Σχολών Επιστημών Υγείας και την έχουν καταξιώσει στη συνείδηση της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Επιπρόσθετα, στη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους, ανά Παράρτημα, διοργανώνονται πολυάριθμα εκπαιδευτικά σεμινάρια (συρραφή θλαστικού τραύματος και βασικών κλινικών δεξιοτήτων, σεμινάρια πρώτων βοηθειών και καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης, αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών κ.ά.), δράσεις που στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση της κοινωνίας (εθελοντικές αιμοδοσίες, συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης), ημερίδες που αφορούν ιατρικά αλλά και ευαίσθητα ιατροκοινωνικά θέματα (δωρεά μυελού των οστών, σεξουαλική υγεία, ιατρικά taboo κ.ά.). Στη διάρκεια της πανδημίας, παρά την ανάγκη για πραγματοποίηση δράσεων αποκλειστικά διαδικτυακά, το περιεχόμενό τους εναρμονίστηκε, εμπλουτίστηκε και εξελίχθηκε, αποδεικνύοντας τη θέληση και τάση για συνεχή αναζήτηση νέων δρόμων και τρόπων για επικοινωνία της γνώσης, συμβάδιση με τις νέες επιστημονικές εξελίξεις και αξιοποίησης κάθε δυνατής πηγής αυτών.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ΕΕΦΙΕ αλλά και τις δράσεις της στα επιμέρους Παραρτήματα μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη Ιστοσελίδα μας.