Ολυμπιάδα Ιατρικής Γνώσης

Η 27η Ολυμπιάδα Ιατρικής Γνώσης είναι γεγονός!

Η Ολυμπιάδα Ιατρικής Γνώσης αποτελεί έναν διαγωνισμό γνώσεων και κριτικής σκέψης, που καλύπτει όλο το φάσμα της ιατρικής επιστήμης. Φοιτητές από όλες τις Ιατρικές σχολές της Ελλάδας και του εξωτερικού διαγωνίζονται απαντώντας ερωτήσεις διαβαθμιζόμενης δυσκολίας με σκοπό την ανάδειξη και την επιβράβευση της ομάδας με τις καλύτερες επιδόσεις.

Οι συμμετέχοντες θα κληθούν να απαντήσουν σε θέματα επιλεγμένα από την Επιστημονική Επιτροπή της Ολυμπιάδας Ιατρικής Γνώσης, που απαρτίζεται από μέλη ΔΕΠ της Ιατρικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης καθώς και ειδικευμένους και ειδικευόμενους ιατρούς πανεπιστημιακών νοσοκομείων. Οι ερωτήσεις αφορούν τόσο σε βασικές γνώσεις όσο και στην κριτική σκέψη των διαγωνιζόμενων.

Φέτος η 27η Ολυμπιάδα Ιατρικής Γνώσης θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Μαΐου 2023.

Η Ολυμπιάδα χωρίζεται σε 2 μέρη, που αποτελούν ξεχωριστούς διαγωνισμούς:
1. Προκλινικό μέρος: Περιλαμβάνει ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής θεωρητικού χαρακτήρα που βασίζονται στις βασικές βιοϊατρικές επιστήμες (πχ. Βιολογία, Βιοχημεία, Ανατομία, Μικροβιολογία κλπ.)
2. Κλινικό μέρος: Περιλαμβάνει ερωτήσεις που σχετίζονται κυρίως με κλινικά περιστατικά, με έμφαση στην κατανόηση των παθήσεων, τη διάγνωσή και τη θεραπεία τους

Το κλινικό μέρος αποτελείται από 3 φάσεις:
1η φάση: Ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής.
2η φάση – Speed round: Προκρίνονται οι 5 ομάδες με την υψηλότερη βαθμολογία. Ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής κλινικού περιεχομένου αυξημένης δυσκολίας σε προκαθορισμένο χρόνο.
3η φάση: Διαδραστικές ερωτήσεις βασισμένες σε κλινικό περιστατικό.

Γλώσσα διαγωνισμού: Ελληνικά & Αγγλικά

Ποιοι μπορούν να συμμετέχουν;
Όλοι οι προπτυχιακοί φοιτητές από Πανεπιστήμια της Ελλάδας ή του εξωτερικού που έχουν εγγραφεί στο συνέδριο.

Όσοι φοιτητές βρίσκονται στα κλινικά έτη θα έχουν την επιλογή είτε του προκλινικού είτε του κλινικού διαγωνισμού (δυνατότητα συμμετοχής και στα δύο μέρη).

Η συμμετοχή μπορεί να γίνεται είτε ατομικά είτε ομαδικά. Η κάθε ομάδα μπορεί να αποτελείται από 1-3 άτομα, ίδιου ή διαφορετικού έτους.

Οι διαγωνιζόμενοι που θα κατακτήσουν τις υψηλότερες βαθμολογίες σε κάθε διαγωνισμό, θα λάβουν ξεχωριστά βραβεία. Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων αλλά και η βράβευση θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια της Τελετής Λήξης του Συνεδρίου.

Καλή Επιτυχία σε όλους!
Η Οργανωτική Επιτροπή της 27ης Ολυμπιάδας Ιατρικής Γνώσης

Δήλωση συμμετοχής στην 27η Ολυμπιάδα Ιατρικής Γνώσης

Εγχειρίδιο για την Ολυμπιάδα Ιατρικής Γνώσης