Ανακοινώσεις

Ανακοινώσεις

Κάθε εγγεγραμμένος στο 29ο ΕΣΦΙΕ έχει δικαίωμα υποβολής (προς βράβευση ή μη) εισήγησης – ανακοίνωσης στην ελληνική ή στην αγγλική γλώσσα. Δεν υπάρχει περιορισμός στις εργασίες στις οποίες κάθε σύνεδρος μπορεί να συμμετέχει ως συγγραφέας, ωστόσο, κατά προτίμηση να συμμετέχει σε μία ως ομιλητής.

Οι ανακοινώσεις διακρίνονται σε προφορικές ανακοινώσεις (oral presentations) και σε αναρτημένες ανακοινώσεις (e-posters):

Προφορικές Ανακοινώσεις
Οι προφορικές ανακοινώσεις παρουσιάζονται στο ακροατήριο με τη μορφή εισηγήσεων διάρκειας 10 λεπτών (8 λεπτά για παρουσίαση και 2 λεπτά για συζήτηση με το κοινό). Η συγγραφική ομάδα μπορεί να αποτελείται από ένα ή περισσότερα άτομα, η παρουσίαση, ωστόσο, θα πραγματοποιείται από έναν μόνο εισηγητή.

Κάθε ανακοίνωση χρειάζεται να έχει έναν επιβλέποντα, τον οποίο επιλέγει η συγγραφική ομάδα, και ο οποίος μπορεί να είναι είτε μέλος ΔΕΠ του Τμήματος Ιατρικής ή άλλου Τμήματος Σχολής Επιστημών Υγείας, είτε μεταπτυχιακός φοιτητής ή υποψήφιος διδάκτορας, είτε ειδικευμένος ή ειδικευόμενος γιατρός. Ο επιβλέπων κάθε εργασίας δεν είναι απαραίτητο ν πραγματοποιήσει ο ίδιος εγγραφή στο συνέδριο, καθότι θα συμπεριληφθεί στην Επιστημονική Επιτροπή και θα λάβει ειδική πρόσκληση. Το θέμα της εργασίας επιλέγεται επίσης από την συγγραφική ομάδα, σε συνεννόηση με τον επιβλέποντα, και πρέπει να εμπίπτει σε κάποιες από τις κατηγορίες που αναφέρονται στον παρακάτω οδηγό.

Προσοχή: ΟΛΟΙ οι συγγραφείς που συμμετέχουν στην εργασία είναι απαραίτητο να έχουν ολοκληρώσει την εγγραφή τους στο συνέδριο για την υποβολή της εργασίας, όχι μόνο ο εισηγητής (εξαιρούνται τα Μέλη ΔΕΠ). Σε περίπτωση που κάποιο μέλος της συγγραφικής ομάδας δεν έχει εγγραφεί, θα ειδοποιείται ο υπεύθυνος της ομάδας.

Αναρτημένες Ανακοινώσεις – E-posters
Οι αναρτημένες ανακοινώσεις (e-posters) αποτελούνται από 1 ή 2 το πολύ διαφάνειες και θα παρουσιάζονται σε συγκεκριμένο σημείο του συνεδριακού χώρου, όπου οι σύνεδροι θα μπορούν να συνομιλήσουν με τους συγγραφείς.

• Προτεινόμενες Διαστάσεις ePoster: διάσταση 16:9 (wide-screen), 1920x1080 pixels
• Αριθμός σελίδων: μία (1) – δύο (2)
• Προσανατολισμός: Οριζόντιος
• Βεβαιωθείτε ότι το κείμενο κάνει αντίθεση με το background για καλύτερη ευκρίνεια
• Αν εισάγετε εικόνες, προτιμήστε .jpeg ή .png format
• Μη χρησιμοποιείτε εφέ ή βίντεο

Πρότυπο Poster

Υποβολή

Η υποβολή της εργασίας γίνεται με την ηλεκτρονική υποβολή περίληψης, η οποία θα πρέπει:
• Να μην ξεπερνά τις 300 λέξεις
• Να είναι κατάλληλα δομημένη (Εισαγωγή- Στόχοι / Μέθοδοι-Δεδομένα / Αποτελέσματα / Συζήτηση)
• Να συμπεριλαμβάνει την βιβλιογραφία που χρησιμοποιήθηκε

Η υποβολή της περίληψης και των στοιχείων των συγγραφέων, του ομιλητή και του επιβλέποντος της εργασίας θα πρέπει να πραγματοποιηθεί τόσο στην ελληνική όσο και στην αγγλική γλώσσα ανεξάρτητα από τη γλώσσα της παρουσίασης.

Η υποβολή της εργασίας γίνεται online μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του συνεδρίου στην ιστοσελίδα: www.globalevents.gr

Η μορφή της ανακοίνωσης (Προφορική ή Αναρτημένη Ανακοίνωση) θα αποφασιστεί τελικά από την Οργανωτική Επιτροπή, σύμφωνα με τα σχετικά κριτήρια που έχουν θεσπιστεί από την Επιστημονική Επιτροπή. Σε σύντομο διάστημα μετά την υποβολή θα λάβετε μήνυμα για την αποδοχή ή όχι της εργασίας σας, καθώς και για τη μορφή της παρουσίασης.

Προσοχή: Μετά την υποβολή της εργασίας καμία αλλαγή ή διόρθωση δεν θα γίνεται δεκτή.

Εργασίες προς βράβευση

Κάθε Προφορική Ανακοίνωση και Αναρτημένη Εργασία (e-poster) μπορεί να κατατεθεί προς βράβευση. Κατά την υποβολή της εργασίας online μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του συνεδρίου στην ιστοσελίδα: www.globalevents.gr θα υπάρχει η επιλογή να υποβληθεί η εργασία προς βράβευση. Οι εργασίες που υποβάλλονται προς βράβευση θα πρέπει να πραγματεύονται ένα πρωτότυπο θέμα, το οποίο θα υπερτερεί του επιπέδου των προπτυχιακών σπουδών.

Επιπλέον, απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί η υποβολή του πλήρους κειμένου της εργασίας στη γλώσσα παρουσίασης της εργασίας, το οποίο θα αξιολογηθεί από την Επιστημονική Επιτροπή του συνεδρίου.

Οι 7 καλύτερες Ελεύθερες ανακοινώσεις προς βράβευση θα παρουσιαστούν στο ίδιο Session του Συνεδρίου το Σάββατο 6 Μαΐου 2023, όπου θα αξιολογηθεί και η προφορική παρουσίαση των εργασιών από την Επιστημονική Επιτροπή.

Φέτος, θα δοθούν 3 βραβεία, στην καλύτερη Προφορική Ανακοίνωση, στην καλύτερη Αναρτημένη Εργασία (e-poster), οι οποίες θα αναδειχθούν από την αξιολόγηση της Επιστημονικής Επιτροπής και ένα τρίτο βραβείο στην πιο πρωτότυπη Ελεύθερη Ανακοίνωση, η οποία θα αναδειχθεί από την ψηφοφορία των φοιτητών-Συνέδρων.

Αναλυτικά τη διαδικασία αξιολόγησης για την κάθε κατηγορία θα τη βρείτε στον οδηγό συγγραφής ελεύθερων ανακοινώσεων. Όλες οι Ανακοινώσεις που θα παρουσιαστούν στο Συνέδριο (και όχι μόνο όσες έχουν υποβληθεί για βράβευση) θα αξιολογηθούν από τους συμμετέχοντες του συνεδρίου ψηφίζοντας την πιο πρωτότυπη Εργασία σύμφωνα με την προτίμησή τους. Η Ανακοίνωση που θα συγκεντρώσει τις περισσότερες ψήφους από το κοινό θα κερδίσει ένα τιμητικό βραβείο.

Για άμεση επικοινωνία με την Οργανωτική Επιτροπή μπορείτε να στείλετε e-mail στο Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Περιμένουμε με μεγάλη χαρά τη συμμετοχή σας στο 29ο ΕΣΦΙΕ.

Kαταληκτική ημερομηνία υποβολής Εργασιών
28η Φεβρουαρίου 2023

Φόρμα Υποβολής Εργασιών