Στρογγυλές Τράπεζες

Οι εργασίες με τη μορφή της Στρογγυλής Τράπεζας αποτελούν ένα σύνολο ομιλιών με κοινή θεματολογία.

Η κάθε Στρογγυλή Τράπεζα απαρτίζεται από πέντε φοιτητές/τριες ο καθένας εκ των οποίων αναλαμβάνει μία από τις ομιλίες που σχετίζονται με το κοινό θέμα της συγκεκριμένης Τράπεζας. Την προσπάθεια κάθε Στρογγυλής Τράπεζας συντονίζει ένας/μία επιβλέπων/ουσα καθηγητής/τρια. Η διάρκεια μιας Στρογγυλής Τράπεζας είναι μία ώρα και 15 λεπτά συμπεριλαμβανομένων και των ερωτήσεων. Ο/Η κάθε φοιτητής/τρια έχει στη διάθεσή του 12 λεπτά για να παρουσιάσει και 3 λεπτά συζήτησης με το κοινό. Απαραίτητη προϋπόθεση για την ομαλή ροή του Συνεδρίου είναι η τήρηση του χρόνου.

  • Οι φοιτητές/τριες οφείλουν να είναι εγγεγραμμένα μέλη της ΕΕΦΙΕ και οι υπεύθυνοι/ες καθηγητές/τριες μέλη ΔΕΠ της Ιατρικής Σχολής ή άλλου Πανεπιστημιακού Τμήματος.
  • Η επιλογή των συμμετεχόντων πραγματοποιείται από κάθε Παράρτημα ανεξάρτητα. Ασφαλώς, το τοπικό σας Παράρτημα είναι διαθέσιμο για να σας επιλύσει οποιαδήποτε απορία.

Φέτος στο 29ο ΕΣΦΙΕ, εγκαινιάζουμε τις διαπαραρτηματιακές “Ask the Experts” Στρογγυλές Τράπεζες. Επεκτείνοντας την πρωτοβουλία της Οργανωτικής Επιτροπής του 28ου ΕΣΦΙΕ για διαπαραρτηματιακές Στρογγυλές Τράπεζες και φέτος, όσοι φοιτητές δεν κατάφεραν να επιλεγούν σε κάποια από τις Στρογγυλές Τράπεζες Παραρτημάτων ή θα θέλανε να συνεργαστούν με άτομα άγνωστα από άλλα Παραρτήματα, θα έχουν τη δυνατότητα να δηλώσουν στις Διαπαραρτηματιακές “Ask the Experts” Στρογγυλές Τράπεζες. Αυτές απαρτίζονται από 5 συμμετέχοντες από διαφορετικά Παραρτήματα, υπό την επίβλεψη ενός Επιστημονικού Υπευθύνου οι οποίες θα λάβουν τη μορφή ερωτοαπαντήσεων και συζήτησης. Πιο συγκριμένα, τα μέλη της ομάδας σε συνεννόηση με τον υπεύθυνο καθηγητή θα αποφασίσουν το θέμα της Στρογγυλής Τράπεζας, το οποίο θα ανακοινωθεί και στο site και στα social media του 29ου ΕΣΦΙΕ και ταυτόχρονα θα ανοίξει μία φόρμα υποβολής ερωτήσεων από τους συνέδρους και το κοινό του ΕΣΦΙΕ. Έτσι τα μέλη της ομάδας θα δομήσουν τις ομιλίες τους στηριζόμενοι στις ερωτήσεις που έχουν κατατεθεί από το κοινό, ενώ στο τέλος φυσικά θα υπάρχει χρόνος και για επιπλέον ερωτήσεις που ενδεχομένως προκύψουν.

Βέβαια, δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι Στρογγυλές Τράπεζες που θα αναλάβουν συνεργαζόμενες ομάδες, όπως επιστημονικές εταιρείες φοιτητών και ομάδες φοιτητών από Σχολές Επιστημών Υγείας και άλλα πανεπιστημιακά τμήματα.

Συμμετοχή σε Στρογγυλή Τράπεζα

Έχει δημιουργηθεί λεπτομερής οδηγός για τις Στρογγυλές Τράπεζες του 29ου ΕΣΦΙΕ που περιλαμβάνει τους όρους και τις προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούνται, όπως και λεπτομερή βήματα για το πώς να δηλώσετε συμμετοχή και στη συνέχεια να δημιουργήσετε την εργασία σας. Ελπίζουμε να κάνει την πορεία σας στο ΕΣΦΙΕ ως ομιλητές εύκολη και ευχάριστη!

Ο κάθε συμμετέχων θα πρέπει να είναι ενημερωμένος από τον οδηγό, να ζητάει διευκρινίσεις για οτιδήποτε τον προβληματίζει πριν την υποβολή των στοιχείων του στη φόρμα συμμετοχής και να τηρεί τις προθεσμίες.

Υποβολή συμμετοχής σε Στρογγυλή Τράπεζα μετά τη λήξη της προθεσμίας, δυστυχώς, δεν θα γίνεται δεκτή. Για άμεση επικοινωνία με την Οργανωτική Επιτροπή μπορείτε να στείλετε e-mail στο Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Περιμένουμε με μεγάλη χαρά τη συμμετοχή σας στο 29ο ΕΣΦΙΕ.

Εγχειρίδιο Οδηγιών για τις Στρογγυλές Τράπεζες

Templates Παρουσιάσεων