Παράρτημα Αλεξανδρούπολης

Το Παράρτημα Αλεξανδρούπολης της Επιστημονικής Εταιρείας Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδος (Ε.Ε.Φ.Ι.Ε.) αποτελεί ένα από τα 7 παραρτήματα της Ε.Ε.Φ.Ι.Ε. με ενεργό συμμετοχή στις πανελλήνιες δράσεις της. Σε τακτά χρονικά διαστήματα πραγματοποιούνται συναντήσεις των μελών, όπου συζητούνται μελλοντικές εκδηλώσεις, δράσεις και διάφορα θέματα του Παραρτήματος.

Σκοπός της ύπαρξης και κύριος τομέας δραστηριοποίησης του Παραρτήματος αποτελεί η βιωματική προσέγγιση της ιατρικής και η καλλιέργεια του επιστημονικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος τόσο των φοιτητών όσο και των νέων ιατρών.

Ύστερα από την επαναδραστηριοποίησή του, το παράρτημα έχει επανέλθει δυναμικά, με την διοργάνωση επιμορφωτικών σεμιναρίων και ημερίδων αλλά και πρακτικών Workshops με μεγάλη ανταπόκριση από το φοιτητικό κοινό.

Από τις δράσεις του παραρτήματος μας που έχει ξεχωρίσει είναι το Σεμινάριο Επειγόντων Περιστατικών Emergency Cases School (ECS) που πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Θεατρική Ομάδα Φοιτητών Αλεξανδρούπολης Δ.Π.Θ, ένα διαδραστικό σεμινάριο που έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση των φοιτητών στον τομέα του Ιατρικού Επείγοντος, μέσω της θεατρικής αναπαράστασης επειγόντων περιστατικών, προβάλλοντας τα βήματα, από την διάγνωση έως και την ενδονοσοκομειακή αντιμετώπιση του κάθε περιστατικού. Το σεμινάριο αυτό συνοδεύεται και από πλήθος workshops που στοχεύουν στην εξοικείωση των φοιτητών με βασικές κλινικές δεξιότητες. Την περσινή χρονιά το 6th Emergency Cases School έλαβε τη μορφή τριήμερης εκδήλωσης με την προσθήκη επιπλέον workshops.

Κάθε έτος πραγματοποιούνται επιμορφωτικά σεμινάρια και ημερίδες με την συμβολή εξειδικευμένων Ιατρών και Επιστημονικών Φορέων με πιο πρόσφατες τις ημερίδες προληπτικής Ιατρικής, επειγόντων περιστατικών στο αγροτικό Ιατρείο και τον κύκλο Φροντιστηριακών μαθημάτων που εγκαινιάστηκε με στόχο την αναπλήρωση των θεωρητικών γνώσεων και πρακτικής άσκησης που ενδεχομένως χάθηκαν λόγω της πανδημίας. Επιπλέον, κάθε χρόνο πραγματοποιούνται σεμινάρια συρραφής τραύματος, διαχείρισης αεραγωγού και διασωλήνωσης, BLS κ.α.

Δίνοντας ιδιαίτερη βάση στο κομμάτι της κοινωνικής προσφοράς, συμμετέχουμε πλέον ενεργά στο πανελλήνιο πρόγραμμα της Ε.Ε.Φ.Ι.Ε. για την Ενημέρωση και τη Δωρεά Μυελού των Οστών “Will you… Marrow me?”, με σκοπό να ενδυναμώσουμε την ελπίδα για την αύξηση των εθελοντών δοτών μυελού των οστών στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και την εύρεση δότη για κάθε ασθενή. Η έναρξη της δράσης μας, σηματοδοτήθηκε με τη διοργάνωση της Ημερίδας Ενημέρωσης για την Δωρεά Μυελού των Οστών και την Εθελοντική Αιμοδοσία “Call for a hero” τον Νοέμβριο του 2018 και έκτοτε συνεχίζουμε δυναμικά την ενημέρωση σε ετήσια βάση.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του Παραρτήματός μας, εδώ.